Boswandelingen met je kinderen zijn niet alleen een geweldige manier om samen quality time door te brengen, maar bieden ook talloze leermomenten en avonturen. In deze blog delen we samen met Minimaison.be praktische tips over de juiste kleding voor je kinderen en enkele leuke wandelingen in het bos die het hele gezin leuk zal vinden!

Praktische tips voor kinderkleding

1. Comfortabele schoenen

Zorg ervoor dat je kinderen stevige, comfortabele wandelschoenen dragen of fijne stevige laarsjes. Hiermee kunnen ze gemakkelijk door modderige paden navigeren en genieten van de natuurlijke omgeving.

2. Laagjes kleding

Het weer in het bos kan verraderlijk zijn. Kleed je kinderen in laagjes, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de temperatuur. Een waterdichte jas is ook handig voor onverwachte (of verwachte) regenbuien. Laat je niet tegenhouden door een beetje regen, in het bos heb je daar minder last van en kinderen vinden een regenachtig bos juist vaak nóg leuker om in te spelen.

3. Hoofddeksels en zonnebrandcrème

Bescherm de gevoelige huid van je kinderen tegen de zon. Laat ze hoeden dragen en breng indien nodig zonnebrandcrème aan. Het bos kan verrassend zonnig zijn, zelfs op bewolkte dagen. Doordat je veel makkelijker meerdere uren buiten bent zonder het door te hebben in het bos, blijft dit altijd een aandachtspunt.

4. Insectenwerende middelen

Voorkom ongemakken door insectenbeten. Breng indien nodig insectenwerende middelen aan op de huid van je kinderen en overweeg kleding die lang genoeg is, ook al is het een zomers temperatuurtje.

Leuke boswandelingen voor gezinnen

1. Speurtochten

Maak van de wandeling een ontdekkingsreis. Neem een flora- en faunakaart mee en laat je kinderen op zoek gaan naar verschillende planten en dieren. Wie spot als eerste een vogelnestje of een specht?

2. Picknick in de natuur

Kies een schilderachtige plek voor een gezellige picknick. Laat je kinderen helpen bij het voorbereiden van eenvoudige snacks en geniet samen van de lunch omringd door de geluiden van de natuur.

3. Kabouterpaden

Veel bossen hebben speciale kabouterpaden met leuke opdrachten voor kinderen. Ook natuurspellen zoals ‘zoek de schat’ of ‘wie kan de mooiste steen vinden’ voegen extra plezier toe aan de wandelervaring.

Wandelen in het bos met je kinderen is een waardevolle en plezierige activiteit. Door de juiste kledingkeuzes te maken en leuke wandelingen te plannen, wordt de ervaring nog betekenisvoller. Dus trek die wandelschoenen aan, kleed je kinderen in lagen en ga samen op ontdekkingstocht in de magische wereld van het bos.

Maak een boswandeling af door thuis het gezin lekker te verwennen met warme chocolademelk in de winter of een ijsje in de zomer. Met je baby lekker in een babynestje, de kleuter & peuter in een eigen stoeltje en de oudere kinderen naast je in een grote stoel kun je zo de family time ook thuis nog verlengen zonder dat je veel geld kwijt bent aan een restaurant.

Aanbevolen artikelen