Kootwijk


Boveneind Kootwijkerveen Kootwijkerzand Riemstruikenroute Prins Hendrikbos Vogelenzangroute 


Vogelenzangroute
Wit 3.5 km
Start: P-plaats, Heetweg, Kootwijk

Een goed te lopen wandeling. De paden zijn prima te bewandelen en de paaltjes staan duidelijk opgesteld. Er is alleen niet veel variatie in het bos aanwezig. In het bos zijn duidelijk de gevolgen te zien van de februari stormen. Tijdens de wandeling steek je een lokale weg over. In het bos is wel duidelijk een scheiding te zien tussen het dennenbos en het loofbos. Zo voor even een kort wandelingetje voldoet deze prima.

Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

      

 

Riemstruikenroute
Geel 3 km
Start: P-plaats, Heetweg, Kootwijk

Een hele leuke wandeling. Deze wandeling voert u over goed te bewandelen paden met veel heuveltjes erin. Dit is een echt dennenbos met zeer veel variatie erin. Ook hier staan de routepaaltjes goed opgesteld. Dit bos ligt een paar kilometer verder dan het Vogelenzangbos en je ziet dan ook meteen verschil ondanks de kleine afstand. 

riemst01.jpg (20094 bytes) riemst02.jpg (17238 bytes)  

Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

Naar boven

Kootwijkerzand
Oranje 3 km
Start: P-plaats, Houtvester van 't Hoffweg, Kootwijk

 

Het eerste deel van de wandeling gaat recht door een stuk bos welke u naar een uitkijktoren leidt. Deze toren geeft een mooi uitzicht over het Kootwijkerzand. De wandeling voert over het rechter gedeelte van deze vlakte. Vervolgens voert de wandeling u door een heuveltjesachtig gebied met dennenbomen en een klein vennetje. De routepaaltjes geven duidelijk de richting aan en de paden zijn goed te bewandelen. Met kinderen is natuurlijk de zandvlakte een goede aanrader. Het laatste deel gaat langs een open grasveld met een uitkijktoren en door een dicht dennenbos in de vorm van een slingerend pad.

kwzand01.jpg (22179 bytes) kwzand02.jpg (15052 bytes) kwzand03.jpg (7282 bytes) kwzand04.jpg (17468 bytes)   

Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

Naar boven

Prins Hendrikbos
Blauw 2.5 km
Start: P-plaats Houtvester van 't Hoffweg, Kootwijk

 

Een korte wandeling door een vooral uit dennenbomen bestaand bos. Onderweg een aantal plekken met heide die in september schitterend in bloei zullen staan. Verder is het een vrij heuveltjesachtige wandeling met goed te bewandelen paden en duidelijk opgestelde routepaaltjes. Zelfs na de fikse regenbuien van de afgelopen tijd zijn de paden nog goed te bewandelen. Het pad kruist regelmatig de ruiterroute.

prinsh01.jpg (27172 bytes) prinsh02.jpg (17901 bytes) prinsh03.jpg (13518 bytes) prinsh04.jpg (16033 bytes)  

Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

Naar boven