Bezoekerscentrum

Beekhuizen Lappendeken Koepel de Kaap Bezoekerscentrum

Herikhuizenroute (9) Kammen (5.5)  Rolstoelpad Op Heuven (1.7) Schaapskooi (2)

opheuvenbord.jpg (47941 bytes)

Kammen
Zwart 5.5 km
P-plaats 'Koepel de Kaap' Posbank

 

De wandeling begint bij de parkeerplaats 'Koepel de Kaap'.  Vervolgens loopt u naar links naar een klein houten huisje waar ijs en drinken te koop wordt aangeboden. Hier gaat de wandeling aan de rechterkant steil naar beneden door het hek. Beneden gekomen heeft u meteen een idee hoe de wandeling eruit gaat zien. U staat namelijk in een schitterend heidegebied. De eerste kilometer loopt u over zandachtige paden door dit gebied. onderweg komt u bordjes tegen met het opschrift 'veepad'. Vervolgens gaat de route langs het paviljoen waar u wederom een drankje kunt nuttigen en even naar het toilet kan. Even een opmerking tussendoor over het toilet. Ik ben blij dat u hier naar het toilet kunt, alleen veel privacy heeft u niet. Voor de heren valt het nog wel mee, maar voor de dames is het niet echt prive!

Daarna volgt u de route verder door het bos naar beneden naar de weg. Het is hier behoorlijk klimmen en dalen. Daarna gaat u door een afgerasterd gebied naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. In het afgerasterde gebied lopen wilde zwijnen en IJslandse paarden.

Bij het bezoekerscentrum is een tuin waar u doorheen kunt lopen, verder is er een hutje te zien met bijenkorfen. In het centrum kunt u informatie halen over de routes die hier lopen, maar ook even naar het toilet. Hiervandaan gaat de wandeling door een aantal weilanden langs een groot huis met een soort dierentuintje. Daarna gaat de wandeling verder door het bos met nog een aantal stevige klimmetjes en afdalingen. Ook komt u langs de schaapskooi. De wandeling loopt ook nog langs twee vennetjes. Hierna is het nog even flink klimmen. Het laatste gedeelte van de wandeling gaat over de heide door het graasgebied van de IJslandse paarden. U komt langs de 'Pos bank'  en gaat via het smalle zandpaadje langs de asfaltweg weer terug naar de parkeerplaats Koepel de Kaap. 

De route staat goed aangegeven al is het soms even zoeken, verder veel boomwortels op de paden, maar veelal brede paden. Ook zitten er veel trappen in de paden.

 

Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

Naar boven