Hulkesteinse Bos

Eemhofroute Rassenbeekroute Stuifketelroute

Ook op Facebook en Twitter

Eemhofroute
Geel 5 km
Bungalowpark De Eemhof, Eempad, Zeewolde

Route naar de Hulkesteinsebos via Google Maps

Het beginpunt van de wandeling ligt aan de Rassenbeekweg en aan de haven bij het Eemmeer.

Dit is een erg afwisselende route. De wandeling voert u door vrij open bos en langs een strand, het Lakerstrand met bijbehorende haven. Tijdens uw wandeling kunt u daar een bakkie doen in een restaurant. Tevens wandelt u langs een golfbaan en een forellenvijver. De wandelpaden zijn goed te belopen, ze bestaan uit gras, steen en bosgrond. Ook voor mensen met een kinderwagen is de route goed te doen. De routeaanduiding is goed opgesteld. De wandeling loopt ook langs de ingang van de Eemhof.

In het bos leven veel vogels die tijdens onze wandeling vrolijk aan het fluiten waren. Ook ziet u af en toe een konijn voorbij huppen. Tijdens de wandeling zal u opvallen dat sommige boomstammen met de cirkelzaag bewerkt zijn tot kleine vogelhuisjes.

 konijn1.jpg (386820 bytes)

Een bezoekje aan de forellenvijver is mogelijk van dinsdag tot en met donderdag en op zaterdag en zondag. De openingstijden zijn van 09:00 tot 17:30 uur. Het is er verboden voor honden. Er wordt een klein bedrag aan entreegeld gevraagd.


Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

Naar boven

 

Rassenbeekroute
Rood 3 km
P-Plaats Rassenbeekweg, Zeewolde

Route naar de Hulkesteinsebos via Google Maps

Het beginpunt van de wandeling ligt aan de Rassenbeekweg. Dit is een zijweg van de Slingerweg.

Een leuke wandeling. Veel verschillende soorten bomen treft u hier aan. Tijdens het wandelen kunt u veel dieren tegenkomen. Konijnen, vogels, slakken, rupsen, vlinders etc. De wandelpaden zijn goed te belopen, voornamelijk gras en steengruis. Tijdens het wandelen ziet u een aantal weides met veel madeliefjes en paardebloemen. De routeaanduiding staat duidelijk opgesteld.


Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

Naar boven

 

Stuifketelroute
Blauw 4 km
Natuurkampeerterrein De Altena, Wielseweg, Zeewolde

Route naar de Hulkesteinsebos via Google Maps

Het beginpunt van de route ligt aan de Wielseweg. Dit een zijweg van de Slingerweg. Volg de richting van Flevo Natuur. De wandeling ligt nog een aardig eindje af van de Eemhof. Dit is een wandeling door loof- en naaldbos. Onderweg komt u veel open loofbos met nog een pak herfstbladeren tegen, maar ook veel brandnetels. Verder is het aanwezige naaldbos erg dicht. Onderweg ziet u kromme bomen staan. Een heel apart gezicht. De wandelpaden bestaan uit vrij hoog gras en zand. Een klein deeltje van de route was slecht te bewandelen, omdat Staatsbosbeheer bezig is met het bos. De routepaaltjes mogen best een likje verf hebben, maar verder is de routeaanduiding goed. Verder een heel afwisselende wandeling met hier en daar een watertje en loopt er een fietspad doorheen. Verder hoorden we in het bos regelmatig de specht en een duif. Aan het begin van de wandeling start ook nog een natuurwandeling (rood). Er staat echter geen afstand bij.


Is de navigatiebalk niet te zien?
Klik dan hier

 

Naar boven